Peugeot 408 Sedan gün yüzüne çıktı!

Peugeot geçtiğimiz günlerde 408 isimli crossover modelinin teaser görselini yayınlamıştı. Ancak Fransız üretici Çin pazarı için çok farklı bir 408 modeli planlamış gibi görünüyor. Yeni Peugeot 308 modelinin yüzüne kavuşan sedan model, bazı pazarlarda yer alan ancak ülkemize gelmeyen eski 408 modelinin izinden gidiyor.

Peugeot 408 Sedan çok daha sportif bir görünüme kavuşmuş

İlk olarak 2014 yılında tanıtılan Peugeot 408 Sedan, 2018 yılında ise bir makyaj operasyonu geçirmişti. Peugeot her ne kadar bu modeli yeni olarak lanse ediyor olsa da 408’e ikinci ve kapsamlı bir makyaj operasyonu geçirmiş diyebiliriz.

4.750 mm uzunluğu ve 2.730 mm’lik dingil mesafesi ile boyutları değişmeyen model, EMP2 platformu üzerine yaşamaya devam ediyor. Buradan da anlaşılacağı üzere yeni 408, selefi ile birçok ortak noktaya sahip. Özellike yandan bakıldığında iki modeli ayırt etmek oldukça zor.

Bununla birlikte aracın ön bölümünün tamamen yeniden tasarlandığını görüyoruz. Yeni model ile birlikte markanın tasarım felsefesini benimseyen 408’de LED gündüz farları ve ve geniş ızgara ile yeni 308‘in izinden gidilmiş. Daha sportif bir görünüm kazanan kompakt sedan aracın model ismi de diğer Peugeot modellerinde olduğu gibi ızgara üzerine taşınmış.

Arka bölüm için de Peugeot tasarımcıları Amerikayı yeniden keşfetme gereği duymamış. Yeni 408, tıpkı ağabeyi 508’de olduğu gibi ince ve ortada siyah bir şerit ile birbirine bağlanan yeni stop lambalarına ev sahipliği yapıyor. Aracın bagaj kapağına entegre spoyleri de daha belirgin hâle getirilmiş.

İç mekanda da yine önemli değişiklikler bizleri bekliyor. Peugeot iCockpit’in yeni versiyonuna kavuşan araç dijital gösterge ekranı ve dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ekranına ev sahipliği yapıyor. Küçük bir direksiyon simidi ve uçak kokpitlerini hatırlatan şalter formlu tuşlar da unutulmamış.

Kaputun altına geçtiğimizde bizleri 170 beygir güç ve 250 Nm tork üreten turboşarjlı 1.6 litrelik dört silindirli benzinli güç ünitesi karşılıyor. Motorun ürettiği güç 6 ileri çift kavramalı şanzımanla ön tekerleklere aktarılıyor. Peugeot’un diğer pazarlarda sunduğu hibrit üniteler ise bu modelde mevcut değil. Aracın eski platformunun da bu sistemlere uygun olmadığını hatırlatalım.

Yeni 408 Sedan’ın ön siparişleri Peugeot resmi sitesinden başlamış durumda. Yeni kompakt sedan model için istenen rakam ise 119.700 Yuan (bugünkü kur ile yaklaşık 308 bin TL).

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu