Audi RS Q8, Nürburgring’in yeni SUV kralı oldu

Her ne kadar İtalyan kardeşi Lamborghini Urus’tan daha aşağıya konumlandırılmış olsa Audi RS Q8, Nürburgring’in en hızlı SUV modeli olmuş durumda. Biz ise hala bu hızlı SUV’un tanıtımını bekliyoruz.

Ingolstadt’ın süper SUV’u 7 dakika ve 42.253 saniyelik çarpıcı bir süre ile, rekorun eski sahibi olan Mercedes-AMG GLC 63 S’yi geçmeyi başardı. Bu süre aynı zamanda SUV modelini Nissan GT-R, Mercedes-Benz SLS AMG ve Ferrari 599 GTB’den daha hızlı olduğunu da kanıtlıyor. Audi RS Q8, Lamborghini Murcielago SuperVeloce ile ise kafa kafaya bir süre elde etmiş oldu.

Audi RS Q8

Nürburgring internet sitesi aynı zamanda rekor turun, araba içerisinde çekilen kayıdını da paylaştı. Paylaşılan videoda, SUV modelin mükemmele yakın hava koşulları altında, büyük bir hızla pistte ilerlediği görülüyor. Video ile birlikte aracın hızını ve G kuvvetini gösteren grafiği izlemek de bir o kadar keyifli.

Audi RS Q8, 4.0 litrelik çift turbo beslemeli V8 motorunu RS6 Avant ile paylaşıyor. RS Q8’in tıpkı RS6 Avant’ta olduğu gibi 600 beygir güç ve 800 Nm torka sahip olduğunu düşünüyoruz. En hızlı aile arabalarından biri olarak nitelendirebileceğimiz RS6 Avant, 100 km/s hıza 3.8 saniyede ulaşırken, RS Q8’de bu sürenin yaklaşık 2 saniye daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Gelen raporlara göre başarılı SUV modelin son hızı ise 305 km/s.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu