Mercedes-Benz CLS400d İncelemesi

Mercedes’in sportif sedanı CLS 400d, Coupe formu ile dikkat çekici bir model. Yenilenen tasarımıyla da adeta zamanının ötesinen gelmiş gibi hissettiriyor ve bu tasarım markanın bundan sonraki modellerinde göreceğimiz çizgiler hakkında bize ipucu veriyor. Sivri burnu, yeni farları ve büyük ızgarası dikkat çeken detaylar arasında.

CLS’nin kabininde bizi diğer Mercedes modellerinden biraz daha farklı bir alan karşılıyor. Ön konsol güncel E-serisi ile aynı. Multimedya sistemi ile dijital göstergeler bu modelde de bütün halde yer alıyor. CLS’de asıl farklılık direksiyon, havalandırma kanalları ve touchpad’de. Yeni direksiyon otomobilin sportif ruhunu iç mekanda da hissetmenizi sağlıyor.Havalandırma kanalları ise MULTIBEAM isimli donanım ile aydınlatma opsiyonlarına sahip. Marka, orta konsolda yer alan touchpad’i güncellemiş. Tekerleğin üzerindeki ekstra kontrol alanı güncellenen versiyonda bulunmuyor.

Üçüncü jenerasyonun da CLS, hiç olmadığı kadar dinamik görünüyor.

Coupe formuna rağmen otomobilin iç mekanı oldukça ferah. Tabii bunda ortalama 5 metrelik gövdenin de payı büyük. CLS’nin arka tarafında ise ön tarafının aksine daha yuvarlak hatlı bir tasarım bulunuyor. Coupe formundan dolayı arka tarafı doğru alçalan tavan, C sütununun ve otomobilin arka kısmının oldukça uzun olmasını sağlamış.

CLS’nin kaputunun altında 3 litrelik 6 silindirli dizel motorun yer alıyor. 340 HP güç ve 700 Nm tork üretebilen model, gücünü dört tekerleğe birden aktarıyor. Mercedes’in 9G-Tronic 9 ileri şanzımanı ile kombine edilen model, vites geçişlerini hızlı ve net bir şekilde gerçekleştirmeyi başarıyor.Her ne kadar dört tekerlekten çekişli bir model olsa da otomobil, şehir içi kullanımda ortalama 7.7 lt/100 km gibi fabrika verilerine oldukça yakın değerlere ulaşabiliyorsunuz.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

2925 cc, sıralı 6 silindir, dizel, dört çeker, 340 bg, 700Nm
5.9 lt/100 km, 156 gr/km
0-100 km/s 5.0 sn, 250 km/s
1860 kg

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu