Fiat Egea Stationwagon İncelemesi

Geçmişte popüler olan Stationwagon otomobiller artık neden tercih edilmiyor? 

Popüleritenin azalması, belki de Türkiye’de sedan otomobillerin çok sevilmesinden dolayı oldu. Oysa ki büyük bagaj hacmi Türkiye kullanıcısının en çok sevdiği özelliklerden biri. Artık bagaj hacmi için insanlar Doblo ve Fiorino gibi hafif ticari tercih ediyor. Bu tercihlerinde otomobil fiyatları da kullanıcıları oldukça etkiliyor tabii ki.

Fiat Egea Stationwagon, aile kullanımı için en kullanışlı gövde tipiyle karşımızda. Egea SW, Egea ailesinin bence en yakışıklı üyesi. Mirror donanım seviyesindeki test konuğumuz opsiyonel 17 inç jantları ve krom detaylarıyla gövde rengine kontrast oluşturuyor.

Ön konsoldaki hafif yumuşak plastik hissi güzel, en çok temas edilen yüzeyler deri kaplanmış ama geri kalanda sert plastik tercih edilmiş. 7 inç dokunmatik multimedya ekranı Apple Car Play desteğiyle kolayca yönetiliyor ve ortalamanın üstünde ses kalitesi sunuyor. Dijital klima ünitesini kullanmak oldukça kolay. En az 550 lt bagaj hacmi sunan Egea SW, her koşulda eşyalarınızı taşıyacak alan sunuyor. Arka koltuklarda diz ve baş mesafesinde sorun yok. Cam kumandalarının ileride olan yerleşiminden dolayı alışana kadar kumandalara bakmadan istediğiniz camı açamıyorsunuz.

1.6 MultiJet II motoru ile 1750 devir/dk’da maksimum torku veriyor ve ilerlemekte sorun yaşamıyor. 6 ileri DCT şanzıman hızlı çalışıyor. Gaz tepkilerine çabuk cevap veren hevesli dizel motor ve şanzıman uyumu gayet iyi. Manuel kullanımda vites yükseltirken ve düşürürken itaatsizlik yapmıyor. Fren pedalının hassasiyeti sayesinde, yolculuk esnasında fren yaparken kolay dozajlanıyor. Elektrik destekli direksiyonun sertliği tam kararında ayarlanmış. City modu ile manevra sırasında yumuşayan direksiyon ise kolaylık sağlıyor. 

Start&stop sistemi yoğun trafikte beklemediğiniz zamanlarda devreye giriyor. Böyle durumlarda kapatmak isterseniz diye Fiat konsola kapatma butonunu yerleştirmiş. Sürüş sırasında süspansiyon konforu gayet yeterli ancak 17 inç jantlar nedeniyle sert engebelerde sarsıntılar hissediliyor. Yoğun trafik kullanımlarında 6.5 lt/100 km yakıt tüketiyor. İrili ufaklı eksikleri, geçirdiği makyajla tamamlanmış ve Egea’ya iyi gelmiş.

Türkiye’de üretilmesi ve yakaladığı satış başarılarıyla ülkemizde sevilen Egea ailesi, SW üyesiyle de Fiat’ın yüzünü kara çıkartmıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER
1598 CC, SIRALI 4 SİLİNDİR, ÖNDEN ÇEKİŞ, 120 BG, 320 NM
3.9 LT/100 KM, 102 GR/KM
0-100 KM/S 10.4 SN, 200 KM/S
1425 KG 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu