Audi A7 Sportback İncelemesi

Sportback kavramının başrollerinden olan A7, selefinde yakaladığı başarıyı devam ettiriyor mu?

Ön tarafta Audi’nin alışılageldik tasarım dilinde olan A7, bagaj kapağının basık olmasıyla diğer Audi modellerinden belirgin şekilde ayrılıyor. İç mekanda da diğer modellerle benzerlik var ancak güzel görüntüsü ve kullanışlılığı gayet iyi hissettiriyor. 

Audi’nin yeni iç mekan tasarımına A7’de de rastlıyoruz. Ses kontrolü haricinde multimedyada fiziksel bir butona yer verilmiyor. Ancak dokunmatiklerde olan basma hissi, istediğinizi yaparken kolaylık sağlıyor. İnceltilmiş direksiyon çok şık duruyor ve ayrı bir hava katıyor. Kullanması çok kolay olan direksiyon üstü kumandalar ile tamamen dijital gösterge panelini yönetebiliyorsunuz. Ekranlar arası geçişler ve ekran kalitesi iyi hissettiriyor. Koltuklar sizi sarıyor ve konforlu bir yolculuğun haberini veriyor. Arka koltuklarda da konfor devam ediyor ve kol dayamanın üstündeki bardaklık şık bir şekilde açılıyor. 3 bölgeli klima sayesinde arka tarafta da klimaya müdahale edilebiliyor.

Diğer testlerimiz için tıklayın

Sürücü koltuğuna oturup hareket emrini verdiğinizde ileriye doğru kayan koltuk ve size yaklaşan direksiyonla harekete hazırsınız. 3 litrelik dizel motor fazlasıyla güç sunuyor, ivmelenirken keyif vermeyi ihmal etmiyor. Quattro sistemi ve 8 ileri tiptronic şanzıman güzel iş birliği yapıyor. Ekonomi, konfor ya da sportif olmayı tek tuşla değiştirecek kadar kolaylaştıran sürüş modları sunuyor. Ayrıca test süresinde 8 lt / 100 km tüketim değeri yakaladık. 

Yıllardır gösterdiği başarının üstüne bizi şaşırtmayan Quattro sistemi, viraj kabiliyetinde kendisini gösteriyor. Sürüş destek sistemleri ise otonom sürüş adımlarını bize gösteriyor. Ayrıca sürüş destek sistemleri, bir direksiyon arkası koluyla kontrol ediliyor. Gaz tepkileri hızlı ve sürekli gaza basma hissi uyandırıyor. Ayrıca gaz pedalına olması gerekenden daha fazla gaza basıyorsanız titriyor ve sizi uyarıyor. Başarıyla çalışan bu sistem, ekonomik kullanmak isterseniz size yardımcı oluyor.

A7 Sportback, teknolojisi ve tasarımsal detaylarıyla çok fazla dikkat çekiyor. Motor, şanzıman ve Quattro sistemi mükemmel bir uyum içinde çalışıyor. Bir önceki neslinde gördüğü ilgiyi tekrar göreceğinin haberini veriyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER
2967 CC, V6, 4×4, 286 BG, 620 NM
5.5 LT/100 KM, 142 GR/KM
0-100 KM/S 5.7 SN, 250 KM/S
1880 KG

Diğer Audi modelleri için  https://www.audi.com.tr/tr/web/tr.html

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu