Ssangyong Musso Grand İncelemesi

Türkiye’ye iddialı bir giriş yapan Musso Grand, sınıfında zirveye oynadığını söylüyor.

Musso Grand, 2019 yılında pick-up olarak çıktı ancak 1995-2005 yılları arasında Musso I isimli bir SUV vardı. İsmini pick-up’a bırakan bu model ülkemizde pek tercih edilmedi ancak yeni nesli fazlasıyla yollarda olacak gibi duruyor.

Büyük panjur ile farlar heybetli görünüyor. Kaslı yapısıyla da dikkat çeken Musso Grand, dışarıdan göründüğü kadar iç hacimde sunuyor. Yükleme alanı yeterince büyük fakat aksesuar listesinde olan bagaj örtüsü bu modelde alınmamış. Bu yüzden her eşyanızı açık alanda taşımak istemeyebilirsiniz. 

Diğer testlerimiz için tıklayın

Güncel bir iç mekanla bizi karşılayan Musso Grand, 8 inç dokunmatik ekranıyla Apple Car Play ve Android Auto sunuyor. Orta seviyede olan ses kalitesi ise yeterli. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, start&stop, yokuş kalkış ve iniş sistemi gibi özellikler standart sunuluyor. Arka koltuklarda hacim gayet başarılı ve kol dayama bulunuyor. Kullanılan yumuşak plastikler ve gri kaplamalar kabine hareketlilik getirmiş. Alt kısımlarda kullanılan sert plastikler ise dayanıklılık düşünülerek yapılmış. 

Gaz pedalına bastığınızda 420 Nm tork ile harekete başlıyor ve 6 ileri otomatik şanzıman iyi çalışıyor. Eco, Power ve Winter olarak 3 sürüş modu bulunuyor. 4×4 sistemi ESP yönetimiyle gücü dengeliyor ve sürekli çekiş sağlıyor. Yüksek yapısı ve büyük lastiklerine rağmen yumuşak karakter sergileyen direksiyon, manevralarda kolaylık sağlıyor. Direksiyon üstü kumandalar biraz karışık dursa da bir süre sonra kullanmaya alışıyorsunuz.

Süspansiyonları, arkada kullanılan 5 nokta bağlantılı bağımsız sistem ile gayet konforlu hale gelmiş. Kabin izolasyonu gayet iyi ve otoyol süratlerinde rahatsız edici yol sesi oluşmuyor. Yol tutuşunun da boyutlarına bakarak iyi olduğunu söyleyebilirim. 

Dünya çapında iyi satışlar yapan Ssangyong, Türkiye piyasasında da yer edinmek istiyor. Rakiplerinden bariz fiyat farkıyla ayrılırken kalitesinden ödün vermiyor. Bakalım Musso Grand, Türkiye’de nasıl bir yer edinecek.

TEKNİK ÖZELLİKLER
2157 CC, SIRALI 4 SİLİNDİR, 4×4, 181 BG, 420 NM
9 LT/100 KM, 236 GR/KM
172 KM/S
3220 KG

Diğer Ssangyong modelleri için http://www.ssangyong.com.tr

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu