Subaru XV İncelemesi

Subaru’nun en küçük üyesi XV ’ye 1.6 litre motor yetiyor mu?

Hatchback ve SUV arasındaki XV, her iki segmentten de özellikler sunuyor. Kullanışlılık ön plana alınarak tasarlanmış. Tamponlarda ve çamurluklarda yer alan siyah plastik alanlar bunu gösteriyor. Ayrıca mavi rengiyle de oldukça güzel kontrast oluşturuyor.

Diğer testlerimiz için tıklayın

Geleneksel öğelere rastlanan iç mekan kullanışlılık için tasarlanmış. İlk bakıldığında karışık duran konsola kullanmaya başladığınızda çabuk alışıyorsunuz. Üstteki ekran yakıt tüketimini ve EyeSight isimli adaptif hız sabitleme sistemini gösteriyor. Diğer ekrandan ise dokunmatik olarak multimedyayı yönetebiliyorsunuz. Direksiyon gayet şık ve üstündeki kumandaları kullanmak çok kolay. 

Genel olarak kullanılan yumuşak plastiklere turuncu dikişler eşlik ediyor. Ön koltuklarda ısıtma özelliği mevcut ve koltukların destekleri gayet yeterli. Kapı kollarının etrafındaki karbon görünümlü kaplamalar ise sportif hava katıyor. Arka koltukta kol dayama mevcut ancak bir havalandırma çıkışı bulunmuyor. Bagaj hacmi yeterli fakat yükleme eşiğinin yüksek olması eşya koyarken biraz zorlayabilir. 

Direksiyon manevralarda yumuşak ve otoyol süratlerinde sertleşerek güven veriyor. Süspansiyonlar yumuşak tarafta ayarlanmış ve konfor odaklı çalışıyor. 4×4 sistemi gayet iyi çalışıyor, yol tutuş kabiliyeti de yüksekliği düşünüldüğünde şaşırtıcı derecede iyi olduğunu gösteriyor. Bunun bir diğer nedeni ise boxer motorun aşağıda konumlandırılması ile ağırlık merkezinin düşük olması. 

Motor şanzıman kombini tamamen şehir için ayarlanmış

Motor gayet sessiz çalışıyor ancak CVT şanzıman karakterinden dolayı çokça yüksek devirde kullanıyorsunuz. Şehir içinde ekonomi için mantıklı olan CVT şanzıman, performanslı sürüşlerde keyif almanızı biraz engelliyor. Performans sizin için öncelik değilse gayet yeterli olan 1.6 litre motor, testimiz boyunca 8.2 lt/100 km yakıt tüketimi değerini yakaladı.

Acaba 2.0 litre motoru gelse nasıl olurdu diye düşünmeden duramadığım XV, aile kullanımları için yeterli performansı ve konforuyla kullanıcılarını mutlu edecek gibi duruyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER
1600 CC, 4 SİLİNDİR BOXER, 4×4, 114 BG, 150 NM
8 LT/100 KM, 180 GR/KM
0-100 KM/S 13.9 SN, 175 KM/S
1425 KG 

Diğer Subaru modelleri için https://www.subaru.com.tr

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu