Kia Rio İncelemesi

Dünya da A noktasından B noktasına gitmek için üretilmiş birçok otomobil mevcut. Bunların asıl ama sizi gitmek istediğiniz yere götürüp ona verilen görevleri yerine getirebilmek. Rio’da aslında bu amaca hizmet eden bir model. Sadece biraz daha kaliteli.

Otomobilin kokpiti rakipleri ile karşılaştırıldığında teknolojik olarak geriden geliyor. Test ettiğimiz modelde bulunan multimedya sistemi size ihtayınız olan şeyleri sunabiliyor. Fakat daha fazlasını değil.Onun dışında iç mekan kalitesinin iyi olduğunu belirtmemiz gerek. Özellike otomobilde bulunan açık renkli tavan döşemesi ve beraberinde bulunan sunroof ferahlık hissini arttıran detaylar arasında. Rio’nun kaputunun altında 1.4 litrelik dizel motor yer alıyor. 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilmiş bu motor, maksimum 90 bg güç ve 240 Nm tork üretebiliyor. Şehir içi kullanımlarda yeterli performansı size sunan  otomobil, 6. Vites dişlisinin avantajı ile uzun yolculuklarda yakıttan bir miktar tasarruf sağlamanızada olanak sağlıyor.

Hatchback otomobillerin değişme formulü Rio ile karşımıza çıkıyor. Tüketim, kullanışlılık ve uygun fiyat.

Dört kişinin rahatlıkla seyahat edebildiği Rio’da, 325 litrelik bagaj hacmi bulunuyor. Arka koltukları katladığınızda 980 litreye kadar çıkabilen bu alan büyük eşyalarınızı taşımanız için yeterli hacme sahip.

Sürüş konforu tarafında otomobil, yol ve rüzgar gürültüsünü kabin içerisine kabul edilebilir miktarda yansıtmakta. Ayrıca süspansiyonlarınında başırılı bir şekilde çalıştığını belirtebiliriz. Yoldaki kusurları ve kasisleri makul bir şekile sönümlemeyi başaran süspansiyonlar,hızlı dönülen virajlarda gövde ağırlığını dengeli bir şekilde kontrol edebiliyor. Tabi bununla beraber otomobillin yol tutuşu da iyileşiyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

1394 cc, sıralı 4 silindir, dizel, önden çekiş, 90 bg, 240Nm
3.9 lt/100 km, 102 gr/km
0-100 km/s 12.0 sn, 175 km/s
1235 kg

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu