2021 Mercedes-Benz CLS güncellendi

Tasarım anlamında küçük değişikliklere ev sahipliği yapan 2021 Mercedes-Benz CLS yeni ve daha çevreci motorlara kavuşmuş

Mercedes-Benz, yeni tasarım felsefesinin ilk temsilcilerinden biri olan CLS modelini 2021 yılı ile birlikte güncelledi. Tasarım anlamında küçük değişikliklere ev sahipliği yapan model yeni ve daha çevreci motorlara kavuşmuş.

Sınırlı tasarımsal değişikler arasında elden geçirilmiş ön ızgara ve daha sportif ön tamponu sayabiliriz. Güncellenen model ayrıca yenilenen jantlara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca spektral mavi, jüpiter kırmızısı, kaşmir beyaz mango ve zümrüt yeşili ise renk kartelasındaki yerini almış.

İç mekandaki değişiklikler de sınırlı kalmış. Bu bölümdeki en büyük değişiklik olarak yeni direksiyon simidini sayabiliriz. Bu direksiyon simidi ayrıca ellerinizi algılayan iki bölgeli sensörleri de içerisinde barındırıyor. Yeni CLS böylelikle hatalı yarı otonom sistem uyarılarının önüne geçmek hedefinde. Mercedes-Benz tasarımcıları ayrıca iç mekanda yeni renk ve döşeme seçeneklerini da hazırlamış. İç mekanda çift renk düzeni de opsiyon listesinde eklenmiş durumda.

Kaputun altına göz attığımızda ise dizel motorlar dikkat çekiyor. Giriş seviyesinde 1.9 litrelik dört silindirli ünite 194 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. 265 beygir güç ve 550 Nm tork üreten 2.0 litrelik dört silindirli motor da yine seçenekler arasında. Daha fazla güç isteyenler için 330 beygir güç ve 700 Nm torka sahip 3.0 litrelik 6 silindirli motoru tercih edeceklerdir.

Benzinli cephesi 300 beygir güç ve 400 Nm tork üretebilen 2.0 litrelik 4 silindirli motora sahip CLS 350 ile başlıyor. CLS 450 4MATIC ise 3.0 litrelik 6 silindirli motorundan 367 beygir güç ve 500 Nm tork değerleri alıyor. Model gamının en tepesinde ise CLS 53 4MATIC+ yer alıyor. Performanslı modelin 3.0 litrelik 6 silindirli motoru 435 beygir güç ve 520 Nm tork üretiyor. 100 km/s hıza 4.5 saniyede ulaşan modelin maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu