Renault Arkana üretim versiyonu ile karşımızda

Renault Arkana eğimli tavan yapısı ve sportif görünümüyle Mercedes-Benz GLC Coupe ve BMW X4’e alternatif olmak istiyor.

Renault’un SUV model ailesi büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl konsept olarak karşımıza çıkan Arkana’nın üretim versiyonu tanıtıldı. Şimdilik sadece Rusya’da satışa sunulacak olan modelin ilerleyen dönemlerde ise diğer pazarlarda da yer alması bekleniyor. Coupe formlu SUV modelin ülkemize gelip gelmeyeceğini ise henüz bilmiyoruz.

Konsept versiyonu ile oldukça benzer tasarımıyla pazara giriş yapacak olan model, ön ve arka bölümdeki ayrıntılarda prototipinden ayrılıyor. Renault Arkana eğimli tavan yapısı ve sportif görünümüyle Mercedes-Benz GLC Coupe ve BMW X4‘e alternatif olmak istiyor.

İç bölüme geçtiğimizde bizleri Apple CarPlay ve Android Auto destekli bilgi-eğlence sisteminin 8 inçlik dokunmatik ekranı karşılıyor. Deri döşemelere yer verilen modelde kaliteli plastik malzemelerin kullanıldığını görüyoruz. Aynı zamanda Bose ses sistemine sahip olan modelin giriş versiyonunda bu ekipmanlardan hangilerinin sunulacağını ise henüz bilemiyoruz.

Renault Arkana’nın sürüş yardımcı sistemleri arasında 360 derecelik kamera sistemi, kör nokta asistanı, park sensörleri gibi sistemler bulunuyor. Ayrıca kullanıcılar Sport, Eco ve MySense adlı üç farklı sürüş modu arasında seçim yapabilecekler.

Arkana’nın kaputunun altında Mercedes-Benz ile birlikte geliştirilen 1,3 litrelik Tce benzinli motor yer alıyor. 150 beygir güç üretebilen bu ünite, CVT -Tronic şanzımanla eşleştirilmiş. İlerleyen dönemde dizel motorlu versiyonların da ürün gamına eklenebileceğini söyleyebiliriz. Standart olarak önden çekişli olarak sunulacak olan modelde dört tekerlekten çekiş sistemi de seçenekler arasında bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu