Honda CR-V İncelemesi

Dünya çapında büyük hacimli otomobillere olan ilgiyi ilk farkeden markalardan olan Honda, CR-V ’nin 5. neslinde de iddiasını korumaya devam ediyor.

Alıştığımız keskin çizgilerle Honda tasarım diline sahip CR-V, ilk bakışta krom detaylar, farlar ve tampon, bir bütün olduğu algısına düşürüyor. Arkaya kadar uzanan keskin hatlar L şeklindeki stoplar ile birleşiyor ve arka tamponun iki köşesindeki egzoz çıkışları ise sportiflik katıyor.

Diğer testlerimiz için tıklayın

Güvenlik donanımlarıyla dikkatleri toplayan CR-V; Adaptif hız sabitleme, Şerit takip asistanı, Acil durum fren desteği ve Baş üstü göstergesi (Head-up Display) gibi özellikleri test otomobilindeki Executive Plus donanımında standart olarak sunuyor. İç mekanında açılabilir 2 bölmeli cam tavan, ahşap görünümlü plastikler, siyah deri koltuklar ve yumuşak siyah plastik kaplamalar ile uyumu yakalamış. Beklentilerin üstünde saklama alanları sunarak aile kullanımlarını kolaylaştırıyor. Ön ve arka deri koltuklarda ısıtma özelliği sunuluyor ve koltuklar uzun yolculuklarda hiç bir sorun yaşatmayacak kadar konforlular. 7 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi gayet tepkili çalışıyor, 8 hoparlör ve subwoofer ile yeterli ses kalitesi sunuyor. Orta konsolda 2 adet USB, HDMI ve 12V çıkışları sunuluyor ayrıca arkadaki yolcular için de 2 adet USB çıkışı eklenmiş.

Honda’nın sedan modeli Civic ile ortak platform kullanılarak üretilen CR-V, konfor ve yol tutuş olarak beklentileri boşa çıkartmıyor. Otoyol süratlerinde büyük yan aynaları dolayısıyla rüzgar sesini hissettirmeye başlaması ise kaçınılmaz bir durum. Gayet yeterli güç sunan 1.5 litrelik VTEC motor, başarıyla görevini yerine getiriyor. Ancak 7 ileri oranlı gibi davranan CVT şanzıman motorun hevesli haline biraz ağırbaşlı olması gerektiğini söylüyor. Vites arkasında bulunan kulakçıkların pek itaatkar çalıştığı söylenemez. Her ne kadar vites oranı varmış gibi davranmaya çalışsa da otomobili viteste tutmanıza uzun süre müsade etmiyor, CVT şanzıman kendi istediğini yapmaya devam ediyor. Sürekli 4 çeker sistemiyle ilerleyen CR-V, yol tutuş kabiliyetlerinin bu sistem sayesinde olduğunu çok güzel belli ediyor. Testimiz boyunca 10.2 lt/100 km olan yakıt tüketimimiz, dikkatsiz kullanımlarda tüketimin artacağının belirtilerini gösteriyor.

Dünya çapında en çok satılan SUV* olan CR-V, genel kalite algısı ve uzun güvenlik ve donanım listesi ile başarısını devam ettirecek gibi duruyor. Bunca donanımı Executive Plus ile standart olarak sunması kullanıcıyı memnun etmek için yapıldığını gösteriyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER
1498 CC, SIRALI 4 SİLİNDİR, 4X4, 193 BG, 243 NM
7.1 LT/100 KM, 162 GR/KM
0-100 KM/S 10 SN, 200 KM/S
1669 KG

Diğer Honda modelleri için https://honda.com.tr/

*: Honda resmi sitesinde bulunan verilere göre.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu