Opel Corsa İncelemesi

Uzun yıllardır B sınıfında başarılara imza atan Corsa, yepyeni yüzüyle karşımızda.

Diğer testlerimiz için tıklayın

Yeni Opel Corsa, 2020 yılı itibariyle bambaşka bir platform, bambaşka bir tasarımla satışa sunuldu. Sınıfının lideri olmaya odaklanmış Corsa, acaba bizlere neler sunuyor?

Opel’in, hali hazırda satılan hiç bir modeliyle benzerlik taşımayan Corsa, ilk bakışta farlarındaki keskin çizgiler ve bununla birleşen tampon detaylarıyla dikkatleri çekiyor. LED Matrix farlar oldukça başarılı aydınlatıyor ve Otomatik Uzun Far Asistanı ile karanlıkta yaptığı ışık oyunlarıyla sürücüsünü mest ediyor. 

Dışındaki keskin ve sportif çizgiler, içeriye bakıldığında yerini estetik ve yumuşak çizgilere bırakıyor. Corsa’nın kabininde mümkün olduğunca düğme kalabalığından kaçınılmış. Bu sade tasarım anlayışı ile daha prestijli bir görünüm elde edilmiş.

Ultimate donanımına sahip olan Corsa’da, kontrol elemanları ergonomik şekilde yerleştirilmiş. 10 inç boyutundaki multimedya ekranı; 360 derece geri görüş kamerası, Apple CarPlay, Android Auto gibi donanımları sunuyor. Multimedya ekranının altında konumlandırılan klima kontrol ünitesinde de sade bir tasarım hakim. Ayrıca bu sınıfta ön koltuklarda ısıtma fonksiyonunun bulunması da şımartan özelliklerden bir diğeri.

Ön koltuklarda yeteri kadar konforu sunan Corsa, arka tarafta da konforu sunmaya devam ediyor ancak 1.80 cm’den uzun kişiler arka koltuklarda sorun yaşayabilirler. Bunun bir diğer nedeni ise kısa kapı mesafesi ile inip binerken yaşanıyor. 309 litrelik bagajı ile sınıf standartlarını karşılıyor ve düz bagaj duvarları sayesinde kullanışlılığı artıyor.

Sürücü koltuğuna oturduğunuzda, kullanım kolaylığı ile ilk dikkati çeken Corsa, verdiği tepkiler ile kendisini daha fazla sevdiriyor. Direksiyon elektrik desteğinden dolayı çok fazla hisli olmasa da, direkt olarak davranıyor. 

1.2 litrelik, 3 silindirli, 130 beygirlik benzinli motoru fazlasıyla atik ve heyecanlı. Gaz pedalına her bastığınızda sizden daha fazlasını ister gibi davranması ve güzel motor sesi ile sizi de heyecanlandırıyor. EAT8 kodlu 8 ileri şanzıman ile motorun uyumu gayet başarılı. Ayrıca direksiyon arkasındaki kulakçıklar ile sizi de bu heyecana davet ediyor. 

Testimiz boyunca ortalama olarak 5.6 lt/100 km tüketim değeri yakaladığımız Corsa, başarısını burada da gösteriyor. Genel kabin kalitesi, tasarımı, başarılı alt yapısı ile iddialı ve bu iddiası boşa değil. Sınıfında dengeleri değiştirecek olan Corsa’nın neler yapacağını gelecek günlerde daha net şekilde göreceğiz.

TEKNİK ÖZELLİKLER
1199CC, SIRALI 3 SİLİNDİR, ÖNDEN ÇEKİŞ, 130 BG, 230 NM
4.5 LT/100 KM, 103 GR/KM
0-100 KM/S 8.7 SN, 208 KM/S
1233 KG

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu