Honda Civic i-DTEC İncelemesi

Honda, dizel motorlu Civic modelini ilk olarak önceki nesilde tanıtmıştı. Hatchback versiyonunda bulunan dizel motor seçeneği, biraz gürültülü çalışıyordu. Fakat yakıt tüketimi oldukça başarılıydı. Yeni modelde işler biraz daha değişmiş görünüyor.

Otomobilin dış tasarımında arka tarafta bulunan i-DTECyazısı dışında bir farklılık bulunmuyor. İç tarafında ise konsol benzinli modeller ile aynı. Executive donanım seviyesinde olan test otomobilimizde,ısıtmalı deri koltuklar, 7 inç multimedya sistemi gibi özellikler mevcut.

Uzun bekleyişin ardından ilk dizeli önceki jenerasyonda tanıtılan Civic, kendini geliştirmiş olarak tekrar geliyor.

Yeni dizel motor, eskisinden daha az titreşime sahip. Ayrıca yakıt tüketiminde de değişiklikler var. Yenilenen pistonlar ve kayışlar sayesinde otomobil, fabrika verilerine göre 100 km’de sadece 3.4 litre yakıt tüketiyor. Tabii bu fabrika verileri. İstanbul gibi kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız bu rakamlara ulaşmanız biraz zor fakat test ettiğimiz süre boyunca ortalama 100 km’de 5.0 litre verisi elde etmeyi başardık. Günümüz şartları göz önüne alındığında Civic dizel ile elde ettiğimiz veriler oldukça tatmin edici.Performans tarafında da kullanıcısını tatmin etmeyi başaran otomobil, 1.6 litrelik turbo dizel motoru ile 120 beygir güç ve 300 Nm tork değeri sunuyor.

Sessiz çalışan Dizel motor, otomobilin konforunda iyileşmeler olması sağlamış. Hemen  hemen benzinli motor kadar sessiz çalışan motor sayesinde kabin içerisine gürültü aktarılmıyor. Motor gürültüsü dışında otomobilin genel yalıtımı geliştirildiği için rüzgar gürültüsü de kabin içerisine makul miktarda aktarılıyor. Şanzımanın motor ile uyumu başarılı. Vites oranları şehiriçi kullanımlar için güzel ayarlanmış. Çok fazla vitesle oynamadan trafikte yolculuk edebiliyorsunuz. 

TEKNİK ÖZELLİKLER
1597 cc, sıralı 4 silindir, dizel, önden çekiş, 120 bg, 300Nm
3.4 lt/100 km, 91 gr/km
0-100 km/s 10.0 sn, 201 km/s
1385 kg

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu